Keväthuolto polku- ja sähköpyörille

09.04.2024

Kannattaako keväthuolto? No ehdottomasti. 

Jos ajat läpi vuoden, niin keväthuolto on todella tärkeä huolto pyörällesi. Tiesuolat ja muut öljyt tekevät hallaa pyöräsi osille, ja kuluttavat pyörän osia enemmän. Myös kovempi vierintävastus lumesta, jäästä ja nastarenkaista kuluttaa voimansiirtoa merkittävästi kesäajoa enemmän. Meillä esim. Täyshuollossa pyöräsi laakerit avataan ja tarkistetaan laakereiden ja rasvan kunto. Mikäli rasva ei ole putipuhdasta, laakerit otetaan ulos, pestään ja rasvataan uudestaan. Myös laakerikuulat tarvittaessa vaihdetaan uusiin. Täyshuoltomme on siis todella kaukana valohoidosta!


Mitä voit itse tehdä keväällä pyöräsi huollon suhteen?

Yksi tärkein asia pyörän ylläpidossa on tietenkin ketjun asiallinen voitelu. Ketju kuluu merkittävästi nopeammin likaisena tai huonosti voideltuna. Se myös kuluttaa ympärillä olevia komponentteja. Voitele siis ketju pyörälle tarkoitetulla ketjuöljyllä.

Tarkista myös jarrujen toimivuus ja pyörän yleiset kiristykset, että kaikki on varmasti kohdallaan, eikä mikään heilu. Mikäli havaitset jarruissa puutteellista toimintaa, niin säädä ne ennen kuin lähdet tien päälle. Jos tämä ei luonnistu, niin käytä pyöräsi huollossamme.


Täyshuoltomme on paras paketti pyöräsi keväthuoltoon. Siinä säädetään oikeastaan kaikki ja piilevät viat paljastuvat sekä korjataan. Varaa huolto täältä