Pyörä vuosihuoltoon

Kausihuoltomme on hyvin laaja huoltopaketti pyörällesi

Milloin pyörä vuosihuoltoon?


Vuosihuolto, kausihuolto, täyshuolto, 5 tähden kiristelykarnevaali, jne.


Tällä huollolla on monta nimeä, mutta me kutsumme sitä usein vuosihuolloksi. Vuosihuolto on nimellään viitaten kerran vuoteen/kauteen suositeltu huolto. Jokaisella on oma ajotyylinsä ja ympäristönsä, joten huoltoa on vaikea suositella tiettyyn ajomäärään. Suosittelemme vuosihuoltoa kuitenkin noin 1500-2500km välein.

Mikä vuosihuolto?


Mikäli ajat kesällä paljon, ympäri talven tai pyöräsi on ollut käyttämättä pi´tkään - vuosihuolto on oikea valinta sinulle! Vuosihuollossa pyörä käydään läpi perusteellisesti. Vanteet oikaistaan ja pinnojen kireys tarkistetaan, kaikki säädetään, kiristetään ja laakerit tyypistä riippuen avataan kokonaan ja huolletaan. Vuosihuolto sisältää tietenkin uudet laakerirasvat ja ketjusi voidellaan huippulaadukkaalla öljyllä. Vuosihuollon jälkeen voit ottaa rennommin ja pyöräillä huoletta!


Vuosihuolto voi siis olla aiheellinen, mikäli tunnistat itsesi näistä:


Ympäri vuoden pyöräily

Talvipyöräily on mahtavaa! Oikeanlaisilla nastarenkailla menon ei tarvitse hidastua ja polkeminen on melkein jännittävämpää kuin kesällä. Talvella pyöräily pyörä altistuu mm. Sulatussuolalle ja muille loskan seassa möyrivälle lialle. Myös voimansiirto ja renkaat ovat koetuksella kylmyyden ja sepelin läpi matkattaessa. Ei huolta - pyöräsi varmasti kestää nämä olosuhteet, mutta tarve perusteelliselle huollolle kasvaa. Varaa vuosihuolto nastarenkaiden vaihdon yhteydessä, tai viimeistään talvikauden päätyttyä kesätassujen yhteydessä.

Ajatko kesällä paljon?

Kesällä pyöräily on ihanaa - pyöräsi on tehty juuri tätä varten! Mikäli kilometrejä kertyy reilummalla kädellä, vuosihuolto ennen kesäkautta, tai sen jälkeen on suositeltavaa. Vuosihuollossa mm. tarkistetaan kaikki voimansiirron osat ja uusitaan tarvittaessa, jotta olet täysin valmis seuraavaan kesään!

Pitkään säilytyksessä ollut pyörä


Pitkään käyttämättä ollut pyörä on hyvä tarkistaa perusteellisesti, jotta se on turvallinen ajaa. Pyörän mukavuuteen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka hyvin ja luotettavasti se toimii. Vuosihuolto tarkistaa pyörän läpikotaisin ja korjaa ongelmat - voit pyöräillä huoletta vanhallakin pyörällä. Tämä koskee myös käytettyjä pyöriä - täyshuolto varmistaa pyörän täysin turvallisen toimivuuden.Suoritamme pyöräsi vuosihuollon vankalla ammattitaidolla merkkiin katsomatta - Varaa huolto